MIBG-strålbehandling den 27 mars

Då har helgen gått. Jag har varit på barncancerföreningens årsmöte. Alltid trevligt att åka dit. Men också vemodigt att träffa de föräldrar som varit samtidigt på Barnsjukhuset. Några av dem har genomgått liknande behandlingar och alla är inte friska. Gläds åt turen som Charlotte haft. Men minns också alla dessa barn vi träffat ,med inte samma tur. Pratades också med nya föräldrar. Samma erfarenheter som vi alla delar. Känns speciellt med dessa personer som alla hamnat i detta elände.
Charlotte har träffat kompisar hela helgen. Tycker behandlingen skall bli spännande.Har ju inte fått någon form av behandling från sjukhuset sedan mars 2001. Bara alternativa som mamma letat upp i världen.
Nu måste vi se framåt och se nya möjligheter i denna behandling att den dödar hennes cancer.
Jag skulle lämna rummet den timmen som hon  just nu kl 11.00 får den radioaktiva behandlingen. Hon får den i armen där de satt in en slang. Slangen har hon haft i 14 dagar snart. Behandlingen sprids sedan via blodet runt i kroppen. Det är meningen att strålningen skall fästa på huvudtumören och alla metastaserna. De skall förstöras och dö. Efter ett dygn är radioaktiviteten halverad. Den minskar sedan för varje dag. Troligen får hon åka hem lördag-söndag. Just nu är läkaren, två studenter och en som är ansvarig för det radioaktiva på hennes rum. Blodtrycket skall sedan mätas. Hon har fått dubbel dos blodtryckmedel. Både hon och jag äter jodtabletter för att blockera sköldkörteln. Personalen  skall jag vara dygnet runt. De vill bara gå in i rummet vid medicinska kontroller,så nu får jag skynda tillbaka. Hon vill ha tre filmer från biblioteket.  Hon hoppas göra skolarbete så vi hoppas hon får må bra.Ev skall hon försöka koppla datorn via mobiltelefonen. Vi får se. Hennes patienttelefon är 046 -315879, hon ligger på onk avd 88 i Lund.
Mamma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0