29/6

Det blir skrivet då och då....Har haft några mörka dagar, men nu får jag tänka på Charlottes tillstånd..Får inte tänka på de tre runt mig som har dystra prognoser och där cancern växer....Inte hellre på de redan döda barnen...

Säger som Göran Person, statsministern,,,Han saknade pulsen,,,med fylld kalender, även om han hade att göra...

Var för två dagar sedan i Halmstad med konstföreingen på mitt arbete. Så långt måste jag ,för att lyfta och tänka positivt. En hel dag i en bil med arbetkamrater. Vi pratade skit om allt och jag mådde bra..De frågade..Hur är det med Charlotte?? Ja om jag visste, men hon arbetar heltid som undersköterska sedan några dagar....mötte sedan på hemvägen en annan f d arbetskamrat,,Hon sa,,Men Charlotte är väl frisk??

Så roligt att alla tror det,,men jag vet ju hur läget är??? Ibland kan jag försöka tro det...om jag inte varit med på läkarbesöken och sett läkarintygen..

Var i går på en Österlentur med en  arbetskamrat... Kan glömma verkligheten, åtminstone för stunden. Tankarna dyker dock upp lite då och då i huvudet, var jag än är..Det räcker med att se en ung flicka...

Nu får jag försöka bearbeta allt och tänka på Charlotte...Om en vecka får vi besök av tre ättlingar till utvandrade svenskar..De skall bo här!!!

Charlotte arbetar och tycker det är roligt..Systern får inte hellre mer ur henne....

Säger som bloggen www.gretaerikssons.se  pappa::" Det normala blir onormalt. det onormala blir normalt..."Bara vi föräldrar  m fl  fattar!!!
Mamma

24/6 --- Cancer runt om oss.....

Får tvinga mig att skriva några positiva rader mitt i allt. Charlotte har jag nästan inte sett senaste dagarna..Men så är hon ju också mitt i allt så kär i sin nye kille. Gullige Markus..Så fin han är..
Charlotte sommararbetar sedan i torsdag som undersköterska , tre veckor 100 % på sin systers vik, på ett äldreboende. i Hörby.. Hon höll på att tacka nej till hela vikariatet, för hon skulle jobba midsommar. Fick sedan gå in och jobba midsommarafton 12.30 - 21.00......Jag och syskonen övertalade henne, men förstår hon vill leva livet... hon hade inte tid att missa midsommar!!
 Men hon hatar  att samhället skall gå in i hennes liv. Hon vill vara arbetlös/söka arbete som andra Så härligt. Hennes första arbete. En  personal som känner oss väl , sa till hennes syster,,Men mamma säger ju hon är så sjuk!!!  Suck...
Sedan tror folk runt här hon är frisk!!!  Ja denna oberäkneliga sjukdom  --
Blir så berörd av att vara med på Barncancerföreingens midsommarfirande i onsdagkväll. på avd 64 i Lund.. Så roligt komma tillbaka till avdelningen/personalen och sjukhuset. Så härligt kunna köra dit och därifrån utan att Charlotte ligger där..Men blir så berörd och bedrövad också.....när jag ser barnen /föräldrarna där.
Får göra som en personal på avd 64  sa , när jag frågade hur orkar ni.????Där dör ju ca ett barn i månaden!!  Såg det så när vi var där... Vissa månader ingen, men sedan två..Hon  svarade "Vi gläds åt de som blir botade!"" Får försöka tänka så, flera av föräldrarna som är med har ju botade barn....

Men sedan har några runt mig fått cancerdiagnoser som är mycket mörka. Vi föräldrar kan ju snart doktorera på ämnet "Cancer"..Skämt men visst vet vi vilka diagnoser som är bra eller mindre bra..

Får försöka inte läsa mera om cancer....Känner jag måste tänka på livet nu....Fyra kattunga växer och de är bortlovade..De är så gulliga mitt i allt..
Får försöka tänka på annat. Men vrickat benet mitt i allt!!
Mamma

20/6 Sommar.

Ja då överlevde vi alla studenten.  Det tog tre dagar innan hjärnan började fungera  och nu är den återställd... hoppas jag..Kommer troligen bara skriva en gång i veckan.
 Allt gick jättebra och Charlotte överlevde disco och allt. Allt till festen funkade tack vare hjälp, engångs och att all mat m m lev av hotellet. Men alla lånade möbler skulle återlämnas..Men det var gränsfall. Sista studenten ju i denna familjen. Ingen mera sådan fest här..Sa till Stina,,framtida  ev stora fester  skall inte förläggas hemma!!   Hörde en kompis svärdotter blivit inlagd på sjukhus, inför planering av bröllop och fest med logdans hemma på gården... Bröllopet till midsommar fick  ställas in.... Förstår att detta kan hända....

Charlotte gick i måndag  på introduktion inom kommunen för sitt arbete. Skall vik som undersköterska 100 % tre veckor för syrran först. Gick bredvid i måndags och i går. Nu skall hon gå bredvid kl 12.30 till 21.00.  Hon har köpt arbetsskor och arbetskläder..Så härligt att få känna sig som andra ungdomar, men likväl inte vara som andra!!

Jag lyckades ändra röntgentiden den 26/7, till fridag 25/7.  Sedan står hon för bevakning hos läkare i september. Vad har hänt i hennes kropp efter behandlingen??Det tog mig en hel f m att hitta rätt. Visste hon skulle röntgas i sommar, men inte när..
Nu tar vi tag i bilförsäkringen på C:s bil,
I kväll hjälper jag till på avd 64 i Lund med midsommarfirande för inneliggande patienter. Det var för 7 år sedan vi var där!!
Vart har åren försvunnit..
Får väcka Charlotte nu, då vi skall i väg...
Mamma.

StudentFoto

image24

image25

image26


Student i Eslöv 14/6---vilken dag.

Ja vilken dag det blev studenten. Det regnade på morgonen, men solen sken sedan, utan att det var för varmt..Huset, tomten och uterummet, allt blev klart tack vare syskonens hjälp..
Charlotte så lycklig redan på morgonen när hon for i väg. All planering fungerade, men fick lägga om något i planeringen.Men den vanan har man ju efter alla dessa år. Programmet kan behöva förändras på en minut, allt efter sjukdomen.
Men Charlotte jättepigg och såg ut som hälsan själv.Alla sa det. Vi var 50 personer och det var en hejdundrade fest ute på uterummet.Kompisar sjöng mycket för henne.  Charlotte höll tal själv och pappans systerns man  talade att hennes pappa hade varit glad om han sett henne idag .......
Har stor uterum så vi kunde sitta samman. Jag hade hyrt stolar och bord från idrottföreingen till alla. Maten kom från Stora hotellet i Hörby , italiensk buffe och sedan tårta. Dryckerna hade jag själv släpat hem. Svårt veta hur mycket som går, men det blev inte så varmt som tidigare. Fick t o m nytta av infravärmen..Hela tomten full med blommor.Det blev ett mycket lyxigare student än tidigare. Men sådan glädje att kunna uppleva denna dag efter allt som varit med hennes sjukdom.
Massor av blommor ute och sedan har jag allt i engångmaterial.Maten superfin.
Nu måste här röjas. Lägger in några bilder den 17/6 då det ännu inte fastnat i hjärnan...  hur! Den är fortfarande bedövad av allt som hände i går!!!  Har nu massor  att göra och rester över, men bättre det.. Delade ut till dem som hjälpte till samt syskonen/mor.
Nu får jag byta vatten på alla blommor. Vi får fotografera allt.
Charlotte och hela ungdomsgänget drog till student disco i Höör vid 23.00-tiden. T o m mormor 88 år  som normalt sover vid 20.00. sa - skall vi redan hem!! De sista gästerna gick vid 24.00.
Har fått samtal från en av hennes kompis. Charlotte överlevde festen i natt och sover gott!! Var rädd  hon skulle hamna ..ja man vet ju aldrig???
Mamma pustar ut nu fram till besök från USA 7/7..

14/6 - StudentI Eslöv.

Har inte haft tid skriva här.Men får informera om läget. Skriver nu inte förrän efter 14/6,,,,,hoppas inget finns att skriva om fram tills dess...Charlotte och Petra två gånger  efter påkörningen på akuten i Lund.. Det blev långa väntetider och nattvaka, för de var ju inte högsta prio. Men viktigt det dokumenteras om de skulle få framtida men...Men det var väl mest mörbultade. Jag har pratat med bilistens man. Hon oskadd och minns inget av olyckan. Men  hennes krockkuddar löste inte ut!! Han ville bara få försäkringsbolaget. Båda bilarna  helförsäkrade. Men kvinnan hade skylten "Lämna företräde", så hon får ju ta det...men mannen tyckte ockå viktigast ingen blev skadad mer än att alla tre hade ont överallt.....
Torsdg och fredagen var vi i Lund och handlade. Båda systrarna skulle ju vara med. Nu får hemmet ockå en uppfrächning så det blev dyrt. Men flickorna vill här skall vara fint. Jag bryr mig inte, vill ju här skall vara välstädat...

Men alla inköp till hemmet står ju stilla , när man har sjukdom i familjen..Vem bryr sig...Lyxigt gå i Lund, utan att vara på sjukhuet. Tänkte på de andra familjerna och hur vårt liv stått stilla så många gånger...men hela tiden de som har det värre...
I går fixade vi lite i värmen. Hämtade mormor och kollade hennes vätskeintag..I dag har vi det varmare. 28 grader 9.30. Mormor får hämtas igen..Henne pensionärslägenhet kan ingen vara...Detta huset ganska  svalt och så blåser det alltid här.
Nu får det bli lite matlagning innan även Charlotte kommer hem.... Har varit i trädgården nu på morgonen.
Som läget är , utsläpp på Bergaskolan Eslöv vid 17.oo. vi räknar med att Charlotte är hemma i Ingemanstorp vid 19.30. Det är säkert tidigast., men hon är ensam i bilen hem. Inte om Stina förra gången , en annan flicka skulle först hem..
Det blir buffé och  alla välkomna.. Tacksam om de som INTE kommer från släkten och vännerna mailar  Gunvor@Ingemanstorp.se. Har lånat stolar och bord från idrottsföreingen.Här finns ju massor av plats på uterummen...Välkomna..Håller andan och hoppas på några lugna dagar i denna familj..Charlotte får inte låna någons bil....
Mammma

6/6--en ny dag..

Först ..mysterium varför alla foton kom in  för några dagar sedan. Charlotte la in sin bil här, samtidigt så kommer alla in..Har ej tid kolla varför..
Det var tur bilen blev fotad.Charlotte blev i går påkörd av en kärring som barnen sa. Var hon 50 frågade jag. Det visade sig hon var 64, spelar ju ingen roll, mest hur olika vi ser på det..
Charlotte körde på huvudled på en 30 sträcka...mitt i entrala Hörby, mitt i rusningen vid 16.00.Hon låg bakom en bil som svängde. En bil kör ut, hon såg väl inte Charlotte som låg därbakom... Damen åkte i ambulans. Charlotte och Petra hade krockkuddar om föll ut. Charlotte oskadd. Vi har allttid varit lite rädda för krockkuddar, då hon kan förblöda om hon får ett slag i magen. Petra lite ont i ryggen. Charlottes syrra körde dem till Lund..Glad att det inte var en liten småbil som mina barn aldrig fått köpa..
Ja så därför blev det inte skrivit.  här igår...Får ta det lugnt med försäkringsprocesen, så vi får lugnt tills student 14/6 kl 17.00  på Begaskolan i Eslöv. Åtekommer med mer info..
Har inte tid sitta här..Allt hänger på mig..men allt tar ju flerdubbelt tid när hjärnan inte o k..Bilkrocken var så lite egentligen. Matriellt, men tur ingen skadades sig svårt..Det är ju sjukdomen som hela tiden maler, så inget händer fram tills student. Charlotte har hela tiden någon infektion eller hosta. Hostar länge..
Trodde hon fått nog med Subaru, men det blir annan Subaru sa hon på kvällen..
Mamma

3/7 - Charlotte och Petra vid Charlottes bil..

image22


Charlotte och Petra hemma under lördagen  en liten stund,  Syskonen här också. Det flyttas möbler, grusplanen, uterum görs i ordning. Börjar!!
Några minuter och så kattungar /pengar. Sedan i väg  igen till streetrace i kväll i Helsingborg. Hjälpte mig flytta över denna bilden, men bara en hade hon tid. Hinner aldrig ge mig några lektioner.
Nu har jag fått kattungarna lite frikare. Stallet inrett till minisjukhus. Jag har ju vanan.Men flera  av kattungarna ser likadana ut. Så springer de.... Vilken fick medicin..Lite halvnorskt i troligen..Men jättegulliga...

Så roligt Charlotte far runt. Bilverkstadsägaren sa till storebror i går..Men hon varkar ju alltid så glad..när storebror sa att denna bilen kommer fara runt - runt nu...Men vad är alternativet..så roligt jmfrt med som flera av hennes medpatienter har det nu. Mina tankar till så rara Matilda  Färemo i Lund, som vi minns från Parisresan..en sådan flicka.....Många av de nya patienterna som har det svårt känner vi inte, men just hon. Så orättvist att närma sig examen och så har hon så ont. Det gör att det mesta blir tillåtet. Charlotte är dessutom myndig... Då får Charlotte härja och pengarna fara..Vad är pengar då - hon har ju roligt..Vad väntar i morgon och framtiden för henne!!Livet orättvisa....som de andra föräldrarna säger..Grymt mot barn och unga..
Mamma


1 juni

Ja nu hinner  jag bara skriva lite.Charlotte på väg hem med Subarun. Den gick igenom besiktningen. Hon skall bara in til apoteket och hämta medicin till kattungarna..De blev sjuka också de fyra. I dag blev det att ringa vet.

Får ingå i det sociala at t de fick leva..Sista kullen i denna familjen. Men flickorna tycker de är gulliga.. Det blir lite annat att tänka på också..Det blir väl som oftast någon kvar i familjen av dessa. Förra året var inte jag och flickorna överens om vilken. Så det blev två..

Det blir ingen Smålandsresa för Charlotte. Ändrade planer gudskelov..

Charlotte bekymrad i går att hon var så hungrig alltid. Vet ej om det är positivt eller negativt.. Redan innan åt och drck hon mycket, men smal..

Nu i dag har jag  varit utomghus nästan hela dagen med allt djurliv i närheten. Inklusive katterna...
Ogräset växer utan gödning här uppe. Många förkylda i min närhet. Måte bara få vara frisk dessa 14 dagar fram till studenten..
Det är lite vänteläge nu på student,  sommarröntgen så det blir lite mindre skrivit. Hjärnan klarar det inte..
Mamma

RSS 2.0