28/7..i gång med nya strålkanonen...

Nu skall jag försöka skriva lite oftare, men det har varit tungt i vår. Jag vet ej vad som varit , mer än att det värsta är ju Charlottes cancer, andra människor krämpor är ju inget  med tanke på hennes.

Vid förra läkarbesöket blev jag ju inte gladare efter läkarens besked, men vi får ju hela tiden hoppas att forskningen går framåt. Nu får vi hoppas att denna strålning stoppar det nya, försvinner skulle det ju inte . Men allt är ju ralativt. I vår cancervärld är ju oförändrat "jippi" så vi får väl nu tro på denna. Strålkanonen  lär ju vara den nyaste i Norden och strålar tre-dimensionerat. Den är bra för buk och barn.  Med inställningen hoppas man på mindre biverkningar, då cancern  ligger inne i buken. Charlotte har varit bekymrad då strecken på kroppen  (som ritats överallt)"flytit ", men det var nog o k... Vid informationen för någon vecka sedan kan ju många biverkningar komma, så det var ju ingen rolig vecka för Charlotte. Hon vill ju nu jobba som andra och vara ung.

Det var svårt att tänka på något annat  hela veckan än vad som kunde hända och vad som inte kunde hända. Om Charlotte blev dålig och fick läggas in, då verkade strålningen.  Så ena sidan hoppas man ju på stora förändringar, men andra sidan, att hon inte skall må dåligt.
Dr MG gav licens till en annan bldotryckmedicin som fick hämtas på apoteket.. Han är väldigt noga med att följa hennes blodtryck. Jag tror den nya blodtryckstabletten var bra, för hon mådde bättre tyckte jag.

Helgen var det födelsedag i släkten och då glömmer man några timmar med goda kakor, tårta och trevliga människor.
I går åkte vi till Lund med sjukbil.Charlotte var lite nervös och det var nytt väntrum och rutiner. Men vi hejade på någon ny och träffade personer från Hörby som kände igen mig.

Charlotte tyckte det kändes lite konstigt i buken i går em. Inget större. Stina och jag var båda sjuka, men vi vilade alla på em hos Charlotte.
I dag var vi iväg tidigt och nu skulle blodtryckmedicinen ökas. Dr hade varit på röntgen och sagt det. Allt gick bra och vi festade både i går och i dag i restaurangen på sjukhuset. Något roligt får vi ju ha.

Lämnat in receptet på den nya medicinen i Hörby. Den var slut, men de skulle få från Lund. Usch vad skrämd man blir. Lunds apotek ville knappt lämna den till Hörby, när de hörde den var slut hos huvudleverantören.

Nu jobbar Charlotte sedan kl 13.00 ooch jag skall köra hennes nye katt till kastrering. Han sitter på vägen varje dag och springer till grannen, så nu vi vi inte ha flera trafikoffer bland katterna!!!!
Mamma

Nya tag mitt i allt.

Nu var det länge sedan mamma skrev, men jag har själv också varit sjuk. Det var en inflammerad tand som gav en massa symtom. Fick ta till antibiotika i påsk och nu mycket bättre, mitt i en rotfyllning.

Mormor fick lunginflammation helgen innan påsk och var nästan borta. Tack vare läkarkontakt omgående , gick det tillbaka och hon vaknade till igen.,. Tack nya läkarbilen i Skåne, så slapp vi ta henne till akuten, Lund en söndag. Nu är hon lite bättre, men mycket förvirrad och hör inget. Det blir väl till att ställa in synundersökningen.

Charlotte letar möbler och grejor till sin nya lägenhet.

Allt ovan gör att vi  - kanske  - glömmer lite allt hemskt  som sker i Charlottes kropp. En liten stund då och då ...

I dag var vi på läkarbesök inför strålningen den 27 april. Hon mådde dåligt hela dagen, medan vi körde runt och kollade soffor. Det är bra att tänka på färgen på soffan och slippa tänka....men så förbannat orättvist för en 21-åring som fått jobb 1 april och lägenhet 1 maj...Men med 6-8 veckors leverans ville hon kolla olika soffor. I morgon skall hon bestämma sig för vilken...Hon vill ha fint i nya lägenheten och att det skall bli bra.

Hennes duktige läkare MG gör ju allt. Han förklarade  i dag , att det som växt  i/vid   nervbanorna,  i hennes buk, 6 cm stort, förgiftar kroppen med en massa ämnen. 0,5 cm sedan förra sommaren hade det växt. Hennes blodtryck är inte helt o k ..

Nu skall jag sova för att i morgon skall vi till läkaren och strålenheten igen...

Så härligt Charlotte har en sådan rar och trevlig pojkvän, men läget är inte roligt för någon..
Mamma

Hejsan

Just nu är jag ute hos mamma med Stina.
Vi ska sova här inatt :)
Allt bra annars med mig och resten av familjen :)
Har varit på öppet hus på strålbehandlingsavd med mamma och Stina i onsdags.
Jag har också börjat mitt nya jobb på Älvdalsskolan :) På ett fritids . Det är skoj :)
Så nu ska jag vara där ett år framöver sen förlänger man det ett år i taget.
Tack till arbetsförmedlingen i Hörby som fixat detta :)
Jag har troligtvis också fått en lägenhet.
En hyres , först tänkte jag att jag skulle köpa en lägenhet men sen skulle Stinas kompis flytta från sin hyreslägenhet så jag ringde till den hyresvärden och har nu troligtvis fått den :) Så det ska bli roligt att bo själv .
Så det är mycket på gång nu, nytt jobb , ny lägenhet och strålning.
Strålningen är den 27 april och ska in till sjukhuset några gånger innan för lite förberedelser.
Denna strålningen är ju helt ny i Lund och invigs snart och vi hoppas på ett bra resultat :) och det ska det ju bli också:)
Nu kommer snart min pojkvän ut till mamma en sväng . Men ha det så bra så länge
Kram Charlotte :)

RSS 2.0