Utkast: Aug. 29, 2012

Från våran Amerikanska släkting April med familj.

Charlotte <3

Utkast: Aug. 29, 2012

Vår släkting April skickade denna från Amerika till oss.

Charlotte <3

Finaste


Kräftskiva


,


Årets kräftskiva , Charlotte var med oss.


<3


<3


<3


29/8

Augusti är snart slut , september är på ingång. Har skrivtorka ikväll så jag laddar upp lite bilder istället.

Kramar alla /Stina <3

Fina , fina du!


Tankar


Vaknade imorse med tanken att jag skulle städa över huset innan jag skall börja jobba halv 4 idag. Åt frukost och i vanlig ordning kollade jag över mobilen och läste de bloggar jag brukar följa. Efter att Charlotte gick bort har jag börjat följa andras cancerbloggar. Jag behöver det. Jag behöver få läsa hur andra har det och hur de haterar allt.
Vi hanterar sorgen på olika sätt men jag behöver få läsa om andras tragedier för att inte fastna i att livet har rasat för bara mig.

Att så många andra i denna värld har det lika jobbigt som vi. Man söker och behöver läsa om andras erfarenheter. När jag blir helt tom på energi så stänger jag ner. Då har jag fått tillräckligt.

Tragedier finns det gott om. Från de som förlorat nära och kära hastigt , på äldre dar eller efter år av kämpande av olika sjukdomar.

Jag fastnade i förmiddags på en blogg där en liten pojke förlorade sin unga mamma nyligen i cancer. Jag fällde ett par tårar för deras hemska tragedi samtidigt som de fälldes för den enorma orättvisa och saknaden utav vår fina Charlotte.

Jag har aldrig varit bra på att gråta. De flesta gången jag gråtit är på kvällen när jag skall sova. Det är då i tystnaden mina tankar kommer. Man skall gråta , det är bra men ack så svårt ibland. Man tänker ibland att man skall kämpa , kämpa och åter kämpa. Men man behöver bryta ihop ibland.

Denna bloggen fick mina tårar att komma och när jag läst färdigt så orkade jag inte mer utan tog min kaffekopp och satte mig på altanen där ute.

Jag fick en varm känsla inom mig när jag satt där och tänkte på lilla Charlotte. Hur mycket jag älskar och saknar henne. Allt vi inte får uppleva tillsammans mer. Den varma känslan jag fick kändes som att Charlotte verkligen var med mig. Samtidigt som livet har vänts upp och ner så har jag aldrig kännt mig starkare. Hela resan har jag gjort mig till en starkare personen fastän jag känner mig vilse ibland. Vi har kommit en bit på vägen men det kommer alltid att prägla våra liv. Jag kände att hon var med mig. Att hon gav mig styrka och visade att allting kommer att bli bra. Att hon är med oss. Att hon har det bra och är vid vår sida hela tiden för att vi skall orka. Jag kände det i kroppen.

Tiden jag ägnade i förmiddags åt bloggar och sorg gav mig också perspektivet på att ibland skippa alla måsten. Jag kommer inte hinna med allt jag tänkte göra innan jobbet kallar men vad gör det ? Ibland måste man bara få vara. Göra det man känner.

Lev här och nu och framför allt LEV. Ingen vet vad morgondagen har att komma med.

Kramar /Stina


P.s Vi vill tacka för era fina kommentarer , har ännu inte lärt mig hur man svarar på dem , ni betyder mycket och stöttar på alla sätt och vis D.s

13/8


Hej hej

Idag har jag varit ledig och det har varit en riktigt fin dag! Dock har jag inte varit ute något för jag har spenderat timmar på att titta på resor. Att bestämma sig för ställe och hotell är ju ett helt företag.

Jag hittade samma hotell som jag Charlotte och våra dåvarande pojkvänner bodde på för ca. 4-5 år sedan. Jag tänkte tillbaka på tiden vi hade där tillsammans och även fast det är jobbigt så är man glad för alla de sakerna man har gjort tillsammans.

Jag saknar Charlotte hela tiden. Det är tungt och jag tror att hösten och vintern kommer att bli tyngre.

Jag försöker tänka tillbaka på tiden vi hade tillsammans. Vi fick 24 år tillsammans och de betyder mycket. Vi kunde fått betydligt färre år än så även om jag skulle velat spendera hela mitt liv tillsammans med henne!

Ett minne som ofta kommer upp i mitt huvud när det känns som tungast är kvällen och timmarna innan Charlotte somnade in.
Vi satt och pratade och tog avsked av varandra. Charlotte sa att vi skulle ses igen och skrev sitt avskedsbrev.
Hon gav oss koder och sa viktiga saker som hon tyckte att vi skulle veta.

Alla grät , utom Charlotte. Hon var starkast. Hela situationen var så overklig och hemsk men samtidigt var hela rummet fyllt av så mycket kärlek!

Bilden jag minns tydligast var när Niklas satt brevid Charlotte och mig i sängen och sa att han älskade henne och började gråta. Då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna.
Jag tittade på Charlotte och hon tittade på oss och log. Hon log med hela sitt fina ansikte som symboliserade att allting skulle ordna sig. Istället för att gråta så visste hon att allt skulle bli bra. Det gör mig trygg just att Charlotte var trygg. Att hon inte var rädd ,  utan hade accepterat det hemska. Vi fick våran tid till att ta avsked av varandra och visa kärleken till varandra och det är jag väldigt tacksam för att vi fick! <3

Kram /Stina

<3


Hej!


Idag har vi varit nere på PR tryck i Hörby och beställt flera minnesblad. Vi är ännu inte klara med tackbreven som vi håller på att skicka ut och behövde även fler minnesblad. Änglarna har vi ochså beställt flera av.

Vi har även en liten efterlysning. Dagen efter Charlottes begravning var det någon som la en bukett blommor med en vacker vers på Charlottes grav. På kortet stod det såhär:

Din tid ett jordeliv
Din själ en sällsam ängel
Här i evig närvaro.

/SP

Vi undrar vem detta är ? Ta gärna kontakt med oss här eller på min mail stinaejag@hotmail.com

Vi vill skicka ett tackbrev med ett minnesblad och en ängel till dig också.

Kramar /Stina

Nya givare!

Publicerar namnen på de som nyligen skänkt pengar till Charlottes fond!

Ett stort varmt tack till er! <3

/Familjen Håkansson


Anna Nilsson , Hörby - Gåva

Carina , Ewe , Caroline & Christoffer Håkansson , Öllsjö Kristianstad

Familjen Oddmark , Öllsjö Kristianstad - Gåva

Nils-Erik & Majken Håkansson med Familj ,  S. Sandby

Marcus Hägneryd

Sara Malmros , - Gud vare med er

Gun Jadbäck , Lund - Istället för present

Långaröds Hurtbullars ledararvode går till Charlottes minnesfond , Långaröd

Jenny & Jesper Sellberg , Bjärred

Josefin Andersson med familj , Lomma
Uppdaterad summa är nu: 26850 :-

5/8


Idag är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag! <3 Grattis!!

Jag vet att Charlotte hade lagt ner mycket tid och fix på present om hon funnits. Hon älskade att köpa presenter och göra fina paket och sånt. Nu fick hon vara med på min och Fredriks. Vi har fixat en almenacka med foton på oss alla <3 Det är en sån sak Charlotte hade gjort.

Jag kommer ihåg förra Julafton när hon gav mig ett namnhalsband i julklapp med mitt namn. Jag blev så glad! Vi hade båda för något år sedan beställt var sitt men jag tyckte inte riktigt om mitt utan tyckte det blev för stort.

Detta hade Charlotte snappat upp och hade fixat ett i samma storlek som hennes och med mitt namn. Hon hade alltid en varm och fin tanke bakom sina presenter.


Igår var jag , Fredrik och några vänner på Liseberg. En rolig och bra dag blev det! Sist jag var där var i augusti förra året med mamma och Charlotte när vi såg på Lotta på Liseberg. Det var många minnen som kom tillbaka och jag kände ju så väl igen ställen vi varit på. Det var samtidigt tungt men det är väl som många säger. Första gången är alltid tyngst.


Nu står lite hemmafix på schemat innan jag skall ut till mamma och fira henne med en kväll i skogen och förhoppningsvis lite svamp!:)

Kramar! /Stina

1/8


Ny månad och snart har det gått ett halvår sedan Charlotte somnade in. Jag fattar fortfarande inte vart tiden blir av ? Den går så otroligt fort och jag tycker inte man hänger med riktigt. Jag funderar om det är så vi är "skapta" att känna efter en stor sorg. Det är kanske såhär det skall vara för att tiden inte skall bli för lång utan allt skall bara rulla på för att vi ska orka. Vem vet ? Men jag har svårt att hinna med.

Snart är det även Charlottes 25års dag. Den dagen hon hade planerat en stor fest tillsammans med mamma som fyller jämt. Det gör ont inom mig att hon inte får uppleva det och fullfölja sina planer. Jag hoppas du har en stor fest uppe i himmlen Charlotte. Lyssnar vi noga kanske vi hör ditt glada skratt och eran musik ?:)

Jag känner en tjej vid namn Anna Sjöholm härifrån Hörby. Hon och hennes kompis Evelina har skapat en insamling under namnet "Traktorbrudar" som man kan följa på barncancerfondens hemsida och på facebook. De samlar in pengar och kör veterantraktorer från Örkelljunga till Småland. Så fint iniativ till dem! De är verkligen ett stort hjärta bakom deras ide och verksamhet! <3

Kika in och följ dem , de startade köra idag och skall vara framme på Fredag.


Är der något ni undrar över allmänt eller vill jag skall skriva om så bara hör av er.

Ta han om er och sist men aldrig minst , Vi älskar dig Charlotte!  Kramar! /Stina


RSS 2.0