Fredag!

 
Hej! Igår och idag jag den hänt en del. 
Vi var trötta i huvudet igår kväll när
vi skulle skriva så det blev bara kort :) 
 
Igår så var Fredrik här ett par tiimmar. Sedan ringde dagis att Maya var lite dålig så han fick köra hem och hämta henne . 
 
Igår började Stina med en ny tablett som ska
sänka pulsen ett tag. Den höga pulsen tror de beror på att vagus nerven är "trött" och de höll på med den under operation. Tumören satt vid den nerven.  Vagus nerven går ju bl.a. till hjärtat stämbanden och fler funktioner.
 
 
Det samma gäller för rösten som är hes pga nerven. Doktorn är rätt säker på att en logoped skall kunna träna upp rösten igen. Hon kommer på tisdag. 
 
Doktorerna tyckte även att Stina skulle börja med andra drycker igår och även mjukmat.  Hon har provat yoghurt , gelé , risifrutti och olika drycker. Hon tycker att det går rätt bra att svälja. 
Tungan är lite svårare. Hon har inte full känsel på vänster sida tungan än så det är lite svårt att lägga "maten rätt i munnen" med tungan innan den sväljs. Detta nervbortfall tror det också kommer tillbaka och beror ju på operationen och även här vagus nerven. Det är ju många nerver som blivit påverkade och tröttaa och svullnaden gör ju sitt. 
Det får ta lite tid. 
 
Läkningen i munnen såg bra ut. Det pratas om hemgång runt tisdag om allt går bra i helgen och hon övar på att äta mjukmat. 
 
Dietisten kom igår och de pratade om vilken mat som skulle beställas inför hemgången. Hon skall låna utrustning här. Tanken e att ev gå hem med sonden och äta vid sidan om allt jag vill och kan. Sen successivt avveckla sondmaten ju bättre det går. 
 
Sjukgymnasten dök upp idag och ville kolla läget
och se hur allt gick och att Stina var rörlig. Allt var bra. 
 
Vi har även varit nere i entrén idag och på biblioteket en halvtimme. Skönt för Stina att se lite annat men det tog på krafterna.
Det blir ju så i början när man varit lite mer stilla. 
 
Trevlig helg! Önskar Mamma och Stina 
 

Kommentarer
Postat av: Fam jadbäck

Hej!

Här rullar livspusslet på och vi tänker på er varje dag. Så skönt att höra/läsa att allting går framåt. Det är helt ofattbart hur ni klarar av att kämpa som ni gör! Vi längtar till sommaren då vi kan ge er alla en kram.

Kram från
Jens, Lisa och Felix

2015-04-17 @ 21:55:55
Postat av: Isan

Vi tänker också på er varje dag! Hoppas verkligen på att svullnaden kan ge med sig snart!

Stor kram från isan & Daniel

2015-04-18 @ 10:34:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0