Ev svininfluens och röntgen

Ja då kom alla flickorna hem. Det blev mycket oro för Charlotte om svininfluensan på Cypern.  Det blev dyra mobilsamtal.. Det var nog bra att hon visste, för nu kunde de ju vara noga med att undvika trånga utrymmen etc.... En flicka bland personalen på hotellet hade sagt. Det största problemet var personalen som var smittad, men som gick till jobbet ändå!!! 
De hade dock bra väder och Charlotte mådde bra. ,  Även på det nya hotellet fanns misstänkta fall och Charlotte blev jätteorolig över att bli smittad. .... Alla flickorna klarade sig där nere från att vara sjuka, men syster och kompis fick ont i hals, hosta, svettningar och konstiga symtom, när de kom hem på lördage. De ringde runt  under helgen, inom vården och blev hänvisade hit och dit. Vårdcentralen ville då på måndagen,  inte ta prover om de inte hade 38,5, i feber, vilket de inte hade. Sedan blev det ju ändrade regler för provtagning. 
Med tanke på killen i Sverige som blev smittad av en flickvän, med lättare symtom, så var ju ovissheten stor om de hade det eller det var en förkylning.  Vi fick vare försiktiga och systern fick försöka hålla sig hemma, men hade trots allt semester, vilket gjorde att hon var utomhus på t ex fiske och svampplockning.  Nu får vi aldrig veta om de var smittade, men eftersom båda blev sjuka direkt hemma, så var det kanske det...Nu slipper de kanske smittan i höst., ,

Nu är de friska och Charlotte började jobba i måndags. Systern börjar i dag inom vården.

Nu börjar röntgenhelvetet. Jag var med som sällskap i tisdags på CT-buk, på Onkologen.Nu är det flera röntgen, insamlingar av prover och en otrolig oro för  oss. På tisdagen var jag så otroligt trött när vi kom hem, efter att bara varit med i väntrummet och sedan åt vi, handlade på Nova...Allt för att glömma några timmar och Charlotte behövde lite kläder till jobbet.
Hela tiden kollar man henne. Har magen växt..Usch. Bara de som varit i samma situation fattar, andra fattar noll har jag märkt mer och mer... Charlotte är dock pigg och glad. Hon fick ju knip i magen under strålning, men hon säger att den avtog efter en vecka...
Charlotte stortrivs på jobbet och vill nästan inte ändra i schemat för att träffa doktorn den 24 augusti. Vissa av röntgendagarna är hon  dock ledig. Det är ju scheman och sammanslagningar på fritidshemmen under sommaren och Charlotte vill ju inte ställa till det. Hon arbetar 20 timmar i veckan.
Mamma


Nytt hotell på Cypern och en skön vecka för Charlotte, syster och kompis.

I går kväll kom jag aldrig in på bredbandet, men i dag på morgonen fungerade det igen. Kanske åskan gjorde det..

Det var lite krångel  i går, innan flickorna fick annat hotell på Cypern.  När flickorna lyckades  igen , få tag i en annan representant för Apollo, så sa denna flicka att det var ingen fara om man tvättade händer etc....Sedan fanns det inga lediga rum i den staden, utan de fick åka till annan stad etc.... bla bla bla...Jag sa de skulle stå på sig och de var alla tre överens om att de kunde byta stad, även om detta är en ungdomsstad. Charlotte sa hon överreagerade kanske, men hon ville från hotellet och inte bo bredvid dessa pojkar som eventuellt var smittade. Jag tänkte på eventuell smittad personal, med tanke på att flickorna  beställt frukost hela veckan.

Nu på morgonen har jag talat med flickorna. De fick senare ett annat hotell i samma stad. Bättre hotell, men något  längre till centrum och strand. Här fanns inga som gick runt med munskydd och nu skulle de gå ner strax och äta frukost.  I går kväll hade de stannat på hotellet och tagit det lugnt, men i kväll skulle de gå ut på stan. Charlotte som har Markus hemma, får ju hänga med ut, men hon kan gärna vara utan trånga discon...tror jag...

Jag önskade dem en trevlig vecka. Nu hoppas vi på lugnt i sommar på hälsofronten. Det blir väl röntgen senare i sommar och alla möjliga  prover som vanligt. Läkarbesök 24 augusti på onkologen..
Mamma

Semester..svininfluensa på samma hotell på Cypern..

Charlotte har mått relativt bra efter behandlingen.  Hon har kunnat arbeta fram tills denna vecka, då hon nu har semester tre veckor. Det blev aldrig värre med magont etc. Hon fick byta  en av blodtryckstabletterna , för den skulle utgå eller nåt liknande. Nu hoppas vi att strålningen stoppar upp den nya tillväxten och  på ev vidare behandlingar.

Charlotte trivs så jättebra i sin nya lägenhet, som ligger så fint i österläge på första våning i Hörby. Det var bra att hålla på med inflyttning och inköp mitt i behandlingen på ett sätt. Det fanns något att tänka på,  som för en liten stund håller tankarna borta från cancern. Dock bara lite, då denna sjukdom är som en berg- och dalbana, som någon annan skrev i sin blogg. Oron ligger över oss  i familjen. Hennes syster känner samma förlamande trötthet som jag gör och som inget hjälper mot, förrän Charlotte är frisk. Jag har under juni själv flyttat till ett annat hus, men bara halva flyttningen är gjord, då det får ske i en annan takt än vanligt.

I går kl 4.00 hämtade jag Charlotte och systern, samt kompis,  för resa via Sturup till Cypern. De har sett fram mot denna resa till Ayia Napa mycket. Charlotte var först lite tveksam, men då pojkvännen jobbar denna vecka, åkte hon med.

Jag har funderat lite på risken att få svininfluensa kanske på ett flygplan för Charlotte. Men sedan  kan man inte leva isolerad utan hon måste leva som andra.

Den blev oro för mig när jag i morse  läste Aftonbladet på nätet. Svenskar ev smittade på ett hotell i Ayia Napa. Jag ringde ner till dem kl 8.45 för att  varna dem, om någon hostade i närheten vid frukostbord etc... Då säger C att det finns resenärer i rum bredvid som de mött med munskydd. De skulle kontakta Apollo och höra om de var på detta hotell, som funnits smittade och fanns kvar i karantän. Jag ringde Apollo presstjänst  i Stockholmoch hon ville inte där säga vad hotellet hette, men det började på E. Först var hon motvillig att de flyttade, men jag bad henne kolla om de som låg i karnatän, fanns i rum bredvid på detta lilla hotell. Med tanke på Charlottes sjukdom, borde Apollo flytta dem och att det funnits en del misstänkt smittade som rest hem, enligt Aftonbladet...

Nu ringde kvinnan på presstjänst nyss tillbaka att de fick flytta till annat hotell och det var detta hotell som de bodde på.. Flickorna  skulle igen kontakta Apollos respresentant och säga att det var o k de flyttade till annat hotell.  Nu har jag ringt ner igen. ...De hade inte vågat gå ner till frukosten, innan de fick besked om hotellet.
Nu avvaktar vi och hoppas att de inte bott någon på rummet som varit sjuka. Nu vet de ju om det och kan vara försiktiga. Charlotte fattar inte att Apollo som visste om det , inte erbjudit dem annat boende och att de inte åkt till hotellet alls.
Helst vill hon lämna Cypern, men jag sa, det finns enligt Apollo 76 sjuka i Sverige, så hon kan vara kvar, men vara försiktig...
Fortsättning följer i kväll var de hamnat.
Mamma.RSS 2.0