9/10

Oj, äntligen är vi lite bättre i balans igen, men bara lite. Livet stannar ju upp, som så många gånger förr.

Det blev ju helt oväntat att Charlotte blev så dålig av behandlingen. Hon fick ju även ont i ryggen. Behandlingen är ju ny och heter "177 LU, lutecheium ". Det är en radioaktiv behandling, som sänds in i blodet, via läkaren och sjukhusfysiker, med en cistern som står vid hennes säng när hon får den.

LU... flygs på morgonen från Holland. Charlotte fick ju bara halv behandling, gudskelov, p g a hennes benmärg är påverkad och hennes blodvärden var ej bra vid inläggningen den 5/10. Vad hade hänt om hon fått hel?  Den cirkulerar ju i hennes blod och kan inte tagas tillbaka!!! Någon som hjälpte henne även denna gång!!!

Det positivaste är ju att upptaget är stort i hennes tumör.  Jag fick se det på TV-bilden.
Hon fick ju åka hem 5/10. Då hade man tagit bilder på upptaget. Hennes blodtryck var trots 18 tabletter  ej helt bra.
I går var vi inne  på Onk, Lund och det togs nya bilder i den stora "apparaten" igen. Hennes blodtryck togs då av en snäll ssk H och då var det nere i acceptabel.  145/85. Hon måste ta det själv hemma varje dag och ringa in när det är för högt.

Vi var uppe med ett kort till Stinas kompis, som ligger på NIVA, men gick ej in till honom. Vi tänker mycket på honom och hans familj. Han lär vara vaken något. Vi ville ej oroa honom.

På hemvägen hämtade jag fler tabletter. Någon av blodtrycktabletter får hon via licens och allt måste ju beställas i förväg. Någon gång fanns den ju inte i landet!

Charlotte skall vara borta från sitt arbete i två veckor till p g a infektionsrisken och vila. Hon är inte glad för detta, men jag tror det är bra.

Fr o m i går är hon inte så radioaktiv längre och hennes pjkvän får vara hos henne mer.

I dag skall vi köra med mormor och köpa inneskor Charlotte, Stna och jag. Vi får göra en liten utflykt och lite annat också , så blir hon glad. Hon ville redan igår. Men hon är 91 år, så hon får stå undan lite dessa dagar...

I onsdags hjälpte jag till på Barncanceravdelningen, Lund, med Barncancerföreningens festmat  till föräldrar och barn. Det väcker mycket känslor, både positiva och negativa, men känns bra mitt i allt. Jag kan gå ut genom dörren, det kunde jag inte en gång!!! Jag lider med alla nya barn och föräldrar. Vet att bara vi som varit med om det fattar.

Oj nu ringer en väninna som inte har dator. Det finns ju ingen chans att ringa runt och berätta.
Nu får jag ta samtalet utan att kolla orden van. Min bärbara  telefon är sönder i alla sladdar...
Hej Hej från Mamma. 

Hej Hej

Jag fick en strålbehandling i torsdags och skulle ligga över på sjukhuset ill fredagen men mitt blotryck steg mycket och var uppe i övertrycket på 210. Mådde konstigt och kräkte .Har fått vara kvar här och dom har höjt lite med mina medeciner. Innan jag ska få åka hem så vill dom att undertrycket ska ligga under 100 , Jag hoppas jag får åka hem imorn . Nu mår jag bra och längtar hem . Imorn är det röntgen och vi hoppas väldigt mycket att tumör  j-ä-v-l-e-n ska ha minskat!! Jag hade blivit överlycklig då :) Anledningen till att blodtrycket steg var vell att tumören avger massa ämnen. Nu är syster häär .. Hej så länge / Charlotte


Låga blodvärden - ½ behandling av 177 Lu

Så skulle vi vara på sjukhuset i Lund, onk  avd 86 kl 9.00. Jag vaknade tidigt och var för en gång skull ganska pigg. Det kändes bra att hon får behandling, att något händer,  men när hon kom till avdelningen, skulle nya blodvärden tagas, för de hon lämnat på vårdcentralen i måndags var låga. Så fick vi lite bekymmer mitt i glädjen över att något händer, men värre har det ju varit förr... Dessa väntelägen, som varit  under flera år,  utan behandling eller förbättringar,  gör oss alla påverkade. Snart är det 10 år sedan allt började.

När Charlotte väntat flera timmar, medan läkaren med flera, slagit sina huvudihop, fick vi glädjebeskedet att det trots allt blev behandling. Enligt sköterskan var det nära att hon inte fått. Så skönt. Charlotte har varit lite snuvig i veckan, men inte direkt sjuk. Hennes duktige läkare MG kom och sa han var förvånad att hennes benmärg eller Vad? gjort att hon fått så låga blodvärden på HB, vita och trombocyter.

Sedan fick hon mat och nålar sattes i bägge armar. Hon fick en vätska i blodet och sedan kom sjukfysikern också med sina praktikanter. Hon fick det radioaktiva 177 Lu, lutecheium som består av radioaktivt  ämnen, som flygs från Holland. Det är något nytt.

Nu röntgas Charlotte och jag skall handla till henne tidningar och godis. I natt får hon sova själv här första gången och sedan åker hon hem i morgon efter röntgen. Hon får vara hemma från jobbet en vecka, då hon är radioaktiv och skall inte vara nära barn och gravida speciellt.

I em skall hon få blod. Nu får jag rusa till henne. Datorn finns på sjukhusbiblioteket, där jag är en välkänd gäst!

Mamma

RSS 2.0