10/4 -blodprovseländet !!!

Ja nu har jag på fm pratat med sjuksköterskan på isotopterapiavdelningen, onk kliniken i Lund. Det är två som arbetar där, båda lika trevliga och hjälpsamma. Så det är ju tur mitt i allt. Vi får besked på blodproven då vi träffar läkaren den 7 maj kl 9.00. Här är det positiva på vuxenavdelningen att man har EN läkare och inte var det TOLV på barnkliniken. Charlottes läkare här väldigt engagerad och specialist tror jag på hennes sjukdom. Så det är ju bra...

 Alla ni andra föräldrar med cancerbarn, vet ju att hälsotillståndet för blodpåverkan går på några timmar. Jag lärde mig första dagarna på barnkliniken , mars 2000. Alla föräldrar har koll på senaste provet på  hb, trombocyter och vita. Det var mycket viktigt då barnets blodstatus var livsviktigt i behandlingarna..Charlotte hade hög feber varje gång på helgen, när hon åkt hem på fredagen då  efter behandlingarna med cytostatika. Då fick vi ringa barnkliniken på feber över 38. Alltid inläggning med intravenös antibiotica. Stämde alltid.

Ja om de  nu är dåliga blodvärden i dag april 2007.  !!Det var ju efter två veckor blodvärden kunde påverkas. Sjuksköterskorna får som jag misstänkte inte ge några besked. Nu skall alla provsvar signeras i något system av  hennes läkare. Han är där inte denna veckan!! Eftersom ssk är vettig och vi gick igenom alla prov nu hon skulle lämna fram tills 7 maj. Vi kom överens så här........ Ssk kollar i "hemlighet", provsvaren. Skulle de vara dåliga får en annan läkare på avdelningen kontakta oss. Vi måste ju veta så inget händer...Gav även mailadressen, då mobilen inte alltid fungerar här. Skrattar åt det, men det är ju förskräckligt denna förändring så fort barnet fyllt 18 år. Hörde i England finns ungdomsavdelningar för cancersjuka 18-25år...Barnen vill ju gärna mamma håller i allt. C har svårt hålla koll på allt ocksså. Säger på skämt jag är halv läkare på hennes sjukdom. Skall ju var den som hemma håller koll på hennes tillstånd.Men har inga befogenheter att få provsvaren..

Jag ringde Charlotte nyss och berättade. Hon har just varit hos skolsköterskan. Pratat med en från arbetsförmedlingen. Jag läste i tidningen "Föräldrakraft", jättebra ny tidning. Jag blev intervjuad nr 1, 2007. Där fanns information att det skall gå via skolan, speciell hjälp till dessa barns planering av arbetslivet. Trevligt jag råkade själv läsa det. Ingen annan som brytt sig !!!
Charlotte bör ha en sysselsättning i sommar. Hon kan inte köra med sin bil 25 mil varje natt i hela Skåne med kompisar i bilen...Som tur var hade hon 60 timmars kommunal praktik förra sommaren, men är nu inte i rätt ålder.
Mamma

 


Kommentarer
Postat av: NATALIE

hälsa henne att jag hoppas hon kryar på sig!

2007-04-10 @ 21:45:22
URL: http://nataliesshow.blogg.se
Postat av: NATALIE

hälsa henne att jag hoppas hon kryar på sig!

2007-04-10 @ 21:46:59
URL: http://nataliesshow.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0